Det här är vårt TAIF

Det är ingen munter tid för oss TAIFare. Laget sladdar i tabellen, i media får vi följa de ekonomiska turerna och kritiken haglar. Stoltheten vi kände över att vara den lilla klubben i den stora världen har ersatts av uppgivenhet, besvikelse och irritation. Det finns många där ute som likt mig har en grönvit halsduk liggande på hatthyllan, men som har tappat bort sig. Vilka är Tingsryds AIF nu och vad står vi för? I media får vi följa hur föreningens representanter gör det ena märkliga uttalandet efter det andra. Hur sköts ekonomin egentligen? Hur kan vi återigen hamna i denna situation? Kritikerna kanske har rätt ändå, kanske är orten för liten för att spela i allsvenskan. Kanske är ni som jag kritisk till lagbygget. Jag kan inte identifiera mig med detta laget på samma vis som förr. Det finns inte längre någon relation mellan spelare och publik, i alla fall inte i positiv bemärkelse. När knappt någon spelare har varit i föreningen mer än ett år eller två så är det inte lustigt. Från laget som gick upp i allsvenskan våren 2010 finns det t.ex inte en enda spelare kvar. Vilka traditioner finns då det i detta lag? Betyder ens ett derby mot Troja något extra för dem? Det här är kritik man kan läsa på olika hemsidor och som man får höra från de som har tröttnat. Jag har också tänkt de tankarna, och jag har också ifrågasatt vad som sker i dagens TAIF. Vart är vi på väg? Vad är det som har gått fel? Vems fel är det? Jag vet faktiskt inte, och just nu spelar det ingen roll. Det går inte att straffa dagens TAIF utan att därmed också straffa det historiska och det framtida TAIF.

 

TAIF av idag är inte hela vår förening. Det här är inte Torsten Liljegrens eller Anders Gustavssons TAIF. Det här är inte Conny Strömbergs eller Mark Santorellis TAIF. Det här är vårt TAIF, mitt och ditt. Det är Limmas TAIF. Mats Hammarströms och Materialarns TAIF. Alle och Bultens TAIF. Det är Erland Gustavssons, Matt Davidssons och Bjarne Hurtigs TAIF. Conny Ingemarssons och Niedomysls TAIF. Ola P´s TAIF. Det här är föreningen som vände mot Vita Hästen för tre år sedan. Kommer du ihåg? Var du där? 59.40! Darren Treloar och Larry Pilut! Föreningen som spelade elitseriekval vid sekelskiftet och föreningen som kämpade på i div 1 under flera år. Det är TAIF som spelade elitseriehockey på 70-talet. Föreningen som har fostrat landslagsmän som Kjell Samuelsson, Emvall, och Oliver Ekman Larsson. Det här är föreningen som i generationer har vårdat bygdens ungdom, och som ska göra det i framtiden.

 

Men det fungerar inte att protestera mot dagens TAIF utan att också straffa det historiska eller det framtida TAIF. Hur mycket du än ogillar dagens styrelse, dagens lag eller den hockey laget spelar så måste du nu plocka ner din grönvita halsduk från hatthyllan igen. På måndag spelar vi hemma mot Örebro, och då ska du också vara på plats. Du ska vara där för att visa din uppskattning mot det Tingsryds AIF som i åratal har underhållit och berikat. Men du ska även vara där för att ge framtida generationer chansen att växa upp med ett grönvitt favoritlag. Nu har du chansen att påverka, och ett första steg är att visa både för dig själv och för omgivningen att vi inte lägger oss ner och dör. Nu är inte tid att sitta hemma och vara missnöjd eller ointresserad. Nu är tid att sluta upp och ta ansvar. Vi ringer våra gamla vänner och tar oss gemensamt till Dackehallen. På måndag finns vi på läktarna. Vi är inte där för att stötta dagens styrelse eller det lag som finns på isen. Vi är där för att visa den kärlek och den uppskattning vi hyser för Tingsryds AIF. För allt vad den har betytt, och för allt var den kommer att betyda.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0