Nu går det bra att börja blogga igen!

Efter ett par dagar av förkunnanden av naturvetenskapliga Nobelpriser så kommer idag det pris som jag har störst chans att förstå, och som jag själv ämnar att en dag vinna. Vem som bör få priset idag har jag inte så mycket åsikter om. Jag läser själv inte så mycket skönlitteratur längre, särskilt inte när jag är i Sverige. Och de två författare jag helst läser, Hemingway och Steinbeck, har redan både fått priset samt gått bort för ett halvt sekel sedan, så ingen av dem lär vara påtänkt. Och att vänstervridna globaliseringskritiker som Naomi Klein skulle få priset håller jag dessvärre som ganska osannolikt, även om det vore en snygg gest.
***
TAIF J20 vann igår derbyt mot Troja. Efter den senaste tidens segrar ser tabelläget aningen ljusare ut. På lördag väntar ny hemmamatch mot Trojanerna, ett ypperligt läge att förbättre situationen ytterligare.
***
Nog hade det kunnat vara skönt att kunna kritisera Israels politik utan att behöva bli anklagad för att vara antisemit. Jag föraktar den politik som Israel för, men det betyder inte att jag föraktar israeler eller judar. Jag föraktar mycket av det som Växjö Lakers i mina ögon står för, men det betyder inte att jag hatar de personer som av outgrundlig anledning håller på Lakers.  Man måste kunna kritisera till exempel Israel, tifogrupper, juniorverksamhet, Växjö Lakers eller kanske kungahuset utan att behöva bli utmålad som en rabiat motståndare till samma företeelse. Debatt och kritik är ofta utvecklande, inget som man ska bemöta med förakt och oförståelse. Världen är dessbättre inte så svart eller vit, det finns nyanser!
***
I morse fick jag ett MMS av en de bästa polarna. MMS'et kom från BB och på bilden fanns hans hans nyfödda son. Storartat! Det skålar vi för!
***
Medgångssupportrar eller ej. Frågan är när det senast hände att vi hade tre raka förluster. Utan att ha någon som helst faktakoll i ryggen så kan det mycket väl ha varit tio år sedan senast. Oavsett om det är en högre serie, så tär förluster på psyket. Men oavsett utgång, så är en hemmamatch mot Leksand betydligt roligare än mot Kungälv, Karlskrona eller Pantern, så jag mår inte dåligt.
***
Jag rekommenderar verkligen att ni läser den Svd-artikel om Israel-protester som jag länkade till. Där kan man då sannerligen prata om onyanserat.


Kommentarer
Postat av: Joffemannen

Rädd att vi är där snart. Veckor efter CIA-skandaler utomlands med godtyckliga arresteringar och utlämningar till tortyrländer låter vi CIA ta två killar och skicka till tortyr i Egypten. Veckor efter att danskar och fransmän utvisar romer trots den fria rörligheten så vill Billström utvisa våra romer. Snart sitter jag väl i finkan för min "För ett demokratiskt Palestina"-knapp (som har en karta där Palestina täcker hela det gamla mandatet Palestina).

2010-10-07 @ 11:09:13
Postat av: Anonym

http://www.smp.se/noje_o_kultur/tio-heta-nobelkandidater(2134769).gm

2010-10-07 @ 11:38:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0