Stora fredagsinlägget

  • Jag var som sagt flytthjälp till Göteborg igår. Det var kul att köra lastbil om inte annat. Hemvägen gick via väg 27 igenom Lennon Erikssons Borås, Johan Gustavssons Gislaved, Victor Rydh´s Rydaholm och Mats Graesen´s Alvesta. Jag tror inte det är en slump att väg 27 leder från Borås till Tingsryd. En vacker dag tror jag vi åker hem från Borås som nyblivna allsvenskar. Nog vore det på sin plats efter alla tarvliga kvalförluster i Borås.
  • Den nya säsongen av klart sevärda Ekwall vs Lundh har dragit igång. Gäst i premiärprogrammet är dessutom barndomsidolen Håkan Mild.
  • SVT sänder just nu (nya?) Moderaternas partistämma. Moderater gillar att prata skit om socialister och jag har svårt för moderater. Alltså säger de inte särskilt mycket som jag håller med om.
  • Demonaz Lovikavantar skrev det ganska bra på Gröna Brigadens forum, "vad kan man förvänta sig av ett lag som på fullaste allvar tar tillbaka namnen Hammers?". Det är ju minst sagt dåligt att inse att man inte har en spelduglig is bara ett par timmar före matchstart. Jag är glad att att jag inte hade planerat en resa till Halmstad ikväll. Dock hade jag tänkt använda kvällens match som ursäkt för att komma sent till en fest som jag egentligen inte vill gå på.
  • Oliver Ekman-Larsson.
  • Idag blev det lunch med Skånskan och den Vackra Damen från Flen. Skånskan åker nu till Portugal ett halvår. Tråkigt, det hade varit roligare att ha henne här. Växjö behöver allt solsken det kan få den kommande årstiden. Kul för portugiserna dock...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Du som är så diplomatisk och förstående i alla samanhang. Du som är för fri religion, fria åsikter. Ja kort och gott har du en sund inställning om de flesta och det mesta som har en ödmjuk och human inställning till livet. Lite förvånande att du lever i en världsbild där socialismen i Sverige skulle vara något slags ideal som "alla" sympatiserar med. Så länge Mona är partiledare kommer vi att få uppleva ytterligare borgliga mandatperioder. Det är dags för dig som är så klok att förlika dig med tanken att du är formad till den du är politiskt pga att dina föräldrar och deras yrken och deras syn på blått och rött och inte pga av att du för dig och uttrycker dig som en vardagsprofet(detta är inget skämt, jag hyser stor respekt för din statsvetliga kunskap på både internationell och nationell nivå). Det är också dags för dig att inse att de fyra stånden inte har så mycket med dagens partifärger att göra. När du blir lite äldre kommer idealen att suddas ut i den bemärkelsen att du kommer att inse värdet av äkta människor, ärliga människor och förnuftiga människor. Om de enligt ett sent nittonhundratalsmässigt sätt betraktas som höger eller vänster kommer då att var för dig egal.



Hur som haver förstår du säkert att jag reagerar för att jag inte delar dina åsikter men jag lovar dig...du skriver bra och på det platoniska planet vad det gäller klubbkärlek och i många andra ämnen är du som en spegelbild för många läsare. Alltså jag tycker mer än mycket om vad du skriver !!!



Du behöver inte be om ursäkt för det du skrev, det är ju trots allt din blogg. Du behöver inte ens replikera mig.



Tack ändå för att d skriver bra.

2009-08-28 @ 22:56:59
Postat av: 1923

Jag förstår inte riktigt vad din poäng är. Är den att när jag blir äldre så kommer jag inse att jag varit naiv och släppa de ideal jag idag håller högt? Hm, jag är nog gammal nog att inse att de (vänster-)ideal som präglar mig idag nog kommer sitta i ganska länge. Och de har definitivt inte med mina föräldrar att göra, det kan jag garantera.



Om din poäng är att jag är naiv och inte riktigt har förstått saker och ting så är det inte mycket att orda om. Jag har alltid sagt att jag mycket hellre är en naiv idealist som strävar efter en förändring till det bättre, än jag är en realist som inte tror att saker och ting går att förändra.



Du är förvånad att jag "lever i en världsbild där socialismen i Sverige skulle vara något slags ideal som "alla" sympatiserar med". Jag vet inte var jag har gett uttryck för det. Mina innersta sympatier ligger nog aningen längre ut till vänster än vad Mona Sahlin representerar. Men politik består väl till stor del av komprimisser så det är ändå där min röst hamnar. Jag är väl medveten om att vänster-höger-skalan i Sverige är väldigt kort, det är idag inga större skillnader socialdemokrater och moderater. Detta är väl ett tecken på att den socialdemokratiska modell som har präglat Sverige genom nittonhundratalet har varit framgångsrik och är vad folket vill ha.



Nåväl, tack för berömmet.

2009-08-29 @ 12:57:23
URL: http://nittontjugotre.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0