So it begins


Marit Bergman - This is the year

Så var det dags, hela hösten har vi gått och väntat på imorgon. Helt plötsligt är inget av hösten värt något längre, det enda som räknas är vad vi kan prestera från och med nu. Helt plötsligt är varje match värd så ofantligt mycket mer och helt plötsligt får vi äntligen se var vi verkligen står. Ingen kan förringa vad vi har gjort så här långt under säsongen, men om vi inte bibehåller det fokus och den kvalitet vi har haft så här långt så vore hela hösten bortkastad.

Imorgon vaknar tusentals TAIFare med samma tanke. Hundratals av dem tar imorgon ner sin grönvita halsduk från hatthyllan och beger sig de dryga 30 milen norrut mot Norrköping. Tingsryd AIF har ett spektrum av tusentals supportrar runt om i Kronoberg och Blekinge Län. Det finns så ofantligt mycket som skiljer mig från Eva-Lena i Lessebo, Jonte i Vermanshult, Ola på Dalbo, Alexander i Jät, Fabian i Karlshamn och Elias i Tingsryd, men imorgon är det vad som förenar oss som är vår styrka.

Vi har en förhoppning, en dröm samt en kärlek gemensamt. En förhoppning om en lyckad vår, en dröm om en återupprättelse och en återkomst till var vi hör hemma samt en kärlek till Tingsryd AIF. Imorgon finns det inget annat som betyder något och imorgon är vi alla en. Det är det som gör oss så oerhört starka. För var gång de slår undan benen på oss så sluter vi oss samman än tätare och reser oss upp än starkare. Imorgon står vi återigen upp med knyten näve mot alla de som vill hindra oss på vår väg framåt.


Imorgon genomsyras vi alla av kärleken till den stoltheten, det hjärtat och den traditionen som bygger upp vår förening. Det är den kärleken som får hundratalet grönvita att åka upp till Norrköping, det är den kärleken som får tusentals att följa matchen hemifrån och det är den kärleken som gör att vi vaknar på torsdag pavsett resultat med en känsla av stolthet. En stolthet över vilka vi är och vad vi står för, och att det inte finns någon som kan ändra på det.


Kommentarer
Postat av: J

Nämen Dra åt H-E ! Hur gör du för att lyckas träffa rätt, man sitter ju här och ryser av välbehag. Fantastikt bra formulerat.

2010-01-05 @ 21:33:13
Postat av: Joffemannen

Måste bara: "pavsett" - lite som "pwned" - som jag hoppas vi får skriva om Hästen imorron kväll.Men mest av allt håller jag med föregående. Det yberironiska är att jag kommer att sätta mig på tåget Sthlm-Malmö 15:21 imorron, och passera Norrköping ungefär vid nedsläpp... Allt jag kan hoppas på är att LGsports, Telia och SJ lyckas få mig att visa min 13-åriga brorson underbar hockey som sätter några grönvita streck i hjärtat på honom. Lund Giants är ju ett lag man kanske kan spela i men inte brinna för.

2010-01-06 @ 01:35:41
Postat av: Eva-Lena

Hihi, fint skrivet...nästan så man får en liten tår i ögat:D

2010-01-06 @ 07:11:37
URL: http://lisselgard.blogg.se/
Postat av: Dala

Härlig läsning!Själv blir det x2000 mot Norrköping om någon timme, framme till matchstart "om SJ vill".

2010-01-06 @ 11:55:05
Postat av: Fettan

ett tillrättavisande, Fabian i Karlshamn

2010-01-06 @ 18:51:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0