Rätt ska vara rätt

Jag laddade ner en dokumentär om Mats Sundin som jag har sett idag på söndagsförmiddagen. Det här var en kanadensisk lång intervju med Sundin, och något som svensk TV borde ta efter. SVT hade en dokumentär om Peter Forsberg i vintras men det borde vara mer av den sorten. Överlag är vi i Sverige alltför dåliga på att komma ihåg våra gamla hjältar. Istället för att hylla dem vänder sig snarare opinionen mot våra gamla idrottsstjärnor och hånar dem för deras insatser när de inte vinner längre. Jag kan förstå Carolina Klüfts bitterhet och besvikelse över hur alla klagar på henne nu. Jag skulle inte klandra Anja Pärson, näst flest alpina mästerskapsmedaljer genom tiderna, om hon kände detsamma. Vi behöver lära oss att minnas våra stjärnor för de sportsliga höjdpunkterna i deras karriärer och att i efterhand hylla dem för all glädje de har givit oss. Inte tvärtom som det ofta är nu.
***
På tal om att hylla sina gamla stjärnor, något de är minst sagt duktiga på i Nordkorea. Aftonbladet har idag en artikel om Nordkorea av den vanliga medelmåttiga stilen. "Aftonbladets Staffan Lindberg och Urban Andersson lyckades ta sig in i världens mest slutna land", står det i ingressen. Nordkora är ett fruktansvärt ställe på många vis, men särskilt svårt att ta sig dit är det inte. Det är trots allt inte svårare än att boka resan via en resebyrå.
***
När kommer det en dokumentär om Tomas Brolin? Eller om Mikael Ljungberg för den delen? En historia med ett oerhört tragiskt slut som jag tror många nästan har glömt bort.
***
Gårdagen var ingen höjdare för oss grönvita. J20 laget fick storstryk mot Malmö och i Allsvenskan gick det inte bättre. Borås vinner i Ljungby och Sundsvall vinner mot ett Västerås som inte verkade vara beredda på att Sundsvall ville vinna. Vår egen match följde jag via radiosporten och liverapportering på en Rögleblogg. Det kändes länge som om vi var med i matchen och när Mueller gjorde 2-2 så kunde man börja hoppas på allvar. Men roligare än så blev det inte och under sista perioden var det enda roliga att höra beröm om TAIFarna på bortasektionen.
***
"Den grönvita bloggaren Nittontjugotre lyckades ta sig in i världens mest slutna land...", och han har dessutom varit på fem eller sex olika tunnelbanestationer i Pyongyang, trots att Aftonbladets journalister i sin video menar att ingen utlänning har varit på fler än två. Jag blir så trött på sån här tramsjournalistik som bygger på myter och osanningar om Nordkorea. Tänk om media istället kunde berätta om de faktiskt förfärliga förhållanden som finns i landet.

Kommentarer
Postat av: Chasseur

En Moderat som ska prata om den svenska välfärden i Seoul. Det får du inte missa.

http://theseoultimes.com/ST/?url=/ST/db/read.php?idx=5488&PHPSESSID=682639394885c6b807a796b7560879f8

2012-02-28 @ 11:19:24
Postat av: 1923

Huh, vad är det jag missar i den här artikeln? Jag hittar bara info om ett hotell som fyllde 10 år och hur man kan vinna en kryssning.

2012-02-28 @ 14:40:24
Postat av: Chasseur

Måste blivit fel med länken, förlåt artikeln ligger under fliken international Leta upp Swedish MP.

Ett utdrag om artikeln nedan.

Swedish Success Formula: Economic Freedom

By Johnny Munkhammar



Sometimes, Sweden is referred to as an economically successful socialist country. But the Nordic recipe for prosperity is the opposite. During the century when Sweden went from poor to rich, it was a very open, free and small government country. Then came two decades of socialism and severe problems.

2012-02-29 @ 07:40:46
Postat av: 1923

Det där är nog fan bland det dummaste jag har läst. Jag har ordnat en inbjudan till måndagens föreläsning så jag hoppas det bjuds på en Q&A så man kan fråga vad tusan han snackar om.

2012-02-29 @ 16:28:28
Postat av: Chasseur

Ett försök att skriva om historien kanske. Det nya arbetarpartiet.

2012-02-29 @ 22:44:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0