Sundsvall och Örebro


"LEKSAND ROGLE MORA BORAS VIK TROJA MALMO BOFORS SUNDSVALL IKO ALMTUNA OREBRO SSK"

  • Det har skrivits så många gånger om att Sundsvall inte berör oss på något vis, så det tänker jag inte upprepa igen. Men för oss TAIFare kommer det alltid att finnas en koppling, det kommer alltid att finnas ett ljust minne. Jag tänker till exempel på det här, det här, det här, det här och det här. Mer än så känns bara fånigt att skriva om Sundsvall.
  • Lika ointressant som Sundsvall är egentligen Örebro. Om det inte vore för att Mikael Fahlander, ordförande, sportchef eller storsponsor till Örebro, hade rört upp så enormt mycket känslor med sitt bloggande så hade ingen i Tingsryd brytt sig om Örebro. 

  • Örebro Pirates / HC Örebro 90 / Örebro IK / Örebro Vipers / Örebro Hockey. Vet någon vad den föreningen egentligen heter?

  • Nu är Örebro ett topplag, mycket tack vare just Fahlanders pengar. De tog vår plats till allsvenskan i kvalet 2009, sedan dess har utveckligen bara fortsatt och från att vara nykomling i Allsvenskan tog det bara ett år innan de var topplag. Med pengar kan man nå långt. Men likväl räcker det inte hela vägen. Vi i Tingsryd bryr oss inte nämnvärt om Örebro för att vi inte har någon relation till dem, och likadant verkar det vara med Örebroarna. Likt ett Malmö Redhawks så pumpas det in pengar och bjuds på bra hockey, men publiken kommer inte.

  • Själv var jag i Örebro, en gång för länge sedan. Det var en oktobersöndag för snart ganska exakt tio år sedan. Vi var en bil som åkte upp till Örebro för att se TAIF vinna med 4-3 i en väldigt ödslig och kall ishall. Det är något med den här matchen som bara skriker Christian Jacobsson för mig, men jag kan inte minnas vad det handlar om. Det finns en vag aning om att han hade ett ribbskott, och att folk på läktaren andades ut av lättnad eftersom vi därmed slapp jubla över hans mål. Det kan ha varit så.

Kommentarer
Postat av: Davy-Jones

Vem fan är du? Du verkar ha n0ll koll på hockey iallafall, Undra om du är uppdaterad eller om det sitter sedan 2002, Det är 2011 nu



Örebro Hockey <3

2011-10-07 @ 14:00:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0