Rögle och Västerås


"LEKSAND ROGLE MORA BORAS VIK TROJA MALMO BOFORS SUNDSVALL IKO ALMTUNA OREBRO SSK"

  • Var börjar man berätta om vår relation till Rögle? Det var en relation som supportermässigt inflammerades ganska rejält under mitten av 90-talet och för sex-sju år framöver. Röglesupportrarna hade rykte om sig att vara ganska stökiga, och de insåg snabbt att en resa till Tingsryd bjöd på mycket av vad de var ute efter. Dackehallen låg på bekvämt avstånd och de visste att i Dackehallen skulle det erbjudas motstånd. Var gång Rögle skulle komma på besök så låg det en förväntan i luften. Vad skulle de ställa till med ikväll? Klimaxet var nog den där fredagsmatchen då bortasektionen länge gapade tom. Ryktet började spridas i hallen om att Röglesupportrarnas buss hade kört i diket, och de nu stod i en snöig vägren någonstans och försökte stoppa bilar för att få lift till Småland. I andra perioden störtade de in genom dörren vid bortastå, och cirkusen var igång igen...

  • Men bortom all rivalitet med Rögle, så kan jag inte låta bli att uppskatta dem för väldigt mycket. På något sätt står de för en läktarkultur som i mångt och mycket påminner om den vi har i Tingsryd. Många av våra värderingar är desamma och vad Rögle tycker om Malmö tycker vi om Växjö. Vad Rögle tycker om Växjö tycker vi om Malmö. Vi hatar allt vad de står för, rätt och slätt.

  • Från Sverigescenen.com; Rögle BK-Tingsryd AIF, Ishockey, Superallsvenskan, 2 februari 2001
    Efter en svag serieinledning av Rögle kulminerade missnöjet med spelarna och tränaren Lars-Fredrik Nyström i Ängelholms Ishall på fredagskvällen sedan hemmalaget inkasserat ytterligare en smärtsam förlust, 1-4 mot Tingsryd och jumboplats i tabellen. Tränare Nyström hånades från läktarplats under delar av matchen och efteråt då ett 30-tal besvikna Rögle-fans via spelargången försökte ta sig in i lagets omklädningsrum. Dörren till omklädningsrummet var dock låst och i stället utbröt gruff med tillkallande polismän och ordningsvakter som tvingades driva ut fansen från arenan. Även under matchen var det en småstökig stämning och under den andra periodpausen utbröt en mindre skärmytsling mellan fans från de båda lagen i ishallens innandömen.

    Rögles ordförande Lennart Nordstrand säger till Aftonbladet att "sådana där människor inte hör hemma på en hockeyarena" samt att "detta var droppen". Nu diskuterar Rögle ledningen om tränare Nyström eventuellt är i behov av polisbevakning i samband med kommande matcher.

  • Västerås är faktiskt ännu ett av dessa lag som inte berör mig nämnvärt. Vi har ju egentligen aldrig mött Västerås förrän förra säsongen, då mest minnesvärt blev hemmapremiären mot de gulsvarta. För många var den matchen vår verkligen comeback i Allsvenskan. TAIF gjorde en av sina bättre matcher för säsongen, vann med 6-3 och Loket gjorde fyra poäng. Mycket mer än så kan jag inte erinra mig när det handlar om Västerås.

  • Från Västerås brukar det ju komma en sektion TAIFare till de flesta matcher i de trakterna. De brukar vara 3-4 utflyttade TAIFare samt ett barn med hörselskydd. Jag känner ungkarls-delen av Västerås-sektionen ganskaväl, och han brukar återkommande vara den gladaste personen i sällskapet, då han aldrig behöver köra eller har något ansvar när han kommer hem till Västerås igen.

  • För egen del kan jag inte låta bli att minnas det Västerås-laget som spelade i elitserien på 90-talet. Det var Leif Rohlin, Patrik Juhlin Andre Lulin och Alexei Salomatin. Men allra störst för mig var Peter Jacobsson. Han kom till TAIF från just Västerås inför säsongen 95-96. På den tiden var jag inte gammal och var oerhört fascinerad över att det fanns en TAIF-spelare som gick att få på hockeybild om man hade tur, samt som gick att spela med på TV-spel om man valde att lira med Västerås på Elitserien 94-95. Stora ting för en 12-åring.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0