Haters

Igår på P3 hörde jag ett intressant reportage om människor som i politiska syften kastar ur sig anonyma kommentarer på nätet. I något fall var det samma person som hade kommenterat samma artikel 60 gånger under 35 olika namn. Lite samma fenomen har det varit på SMP där nivån ibland har varit under all kritik. Nu är denna funktionen stoppad och det var inte en dag för tidigt. Om än mildare, men samma fenomen är det med den där lakejen som i snart ett år har roat sig med att kommentera här i min blogg. Även om de flesta nog vet vem det egentligen är som står bakom kommentarerna så fortsätter han vara anonym. Kommentarerna i sig stör mig inte så mycket, han är trots allt flitigast på att kommentera bland alla er tusentals läsare och jag känner att det är ju bättre med dåliga kommentarer än inga alls. Vad som däremot fascinerar mig är att folk kan finna motivation och glädje i att skriva massa anonymt trams på nätet. Jag har egentligen inget emot själva anonymiteten i sig. Jag försökte ju själv så länge som möjligt, och försöker fortfarande desperat, förneka vem jag egentligen var som låg bakom den här bloggen. Jag har inget emot forumanvändare som använder nick´s hit och dit. Så länge man skriver acceptabla saker och inte smutskastar någon så tycker jag inte anonymiteten är ett problem. Men vad jag inte klarar av när folk går över gränsen och samtidigt gömmer sig bakom anonymiteten. Vädligt många verkar tro att de kan säga vad de vill, och lite därtill, enbart för att ingen vet vem de är.

För egen del ska jag inte skicka några anonyma kommentarer ikväll. Däremot ska jag på något som ser ut som ett tre timmar långt innebandy-pass. Vet inte riktigt vad tränaren har kokat ihop och hur han tror att vi ska orka. Men det blir nog bra, om inte annat kommer jag sova väldigt gott.


Kommentarer
Postat av: Joffemannen

Vi anonyma kommentatorer fick ju bort Fahlander från sin blogg, så lite kluven är man till vilka metoder som är acceptabla.



Sen ser jag fram emot vad lakej ska lägga för kommentar på denna bloggpost. SMP drabbar mig inte så mkt efter att ha fått allvarlig allergi mot Enestubbe när han skulle anstifta Mankell-bokbål

2010-09-07 @ 16:43:44
Postat av: lakej

Mats Wennerholm på AB:

"Ni taifare! Vad har ni bakom er förstakedja? Själv anser jag att ni är sårbara om ni får skador/sjukdomar på Kauppila, Davidsson, Elomo. Öberg kan väl alltid "vicka" för Koivisto på backen, men där tappas även skills. Ni kan väl t.ex. inte vara så här långt nöjda med Hjalmarsson, Thegel och Vas.?"



Jomensåatt....

2010-09-07 @ 18:26:27
Postat av: Sigge

Joffemannen:



Fast nu var det ju inte alla anonyma kommentarer som fick bort Fahlander från bloggandet utan något helt annat och betydligt mera verkligt...

2010-09-07 @ 22:56:26
Postat av: Martin

Har inte alla lag nyckelspelare som är lite tyngre att ha borta?? Eller är TAIF ensamma om det??

2010-09-07 @ 23:54:31
Postat av: Martin Nord

När Peter Andersson gick sönder för några år sen i en träningsmatch så var det väl inte många som trodde att Tingsryd skulle vara en match från att gå upp i allsvenskan, så att skador på viktiga spelare skulle innebära en katastrof kan ju iofs diskuteras rätt flitigt.

Dessutom finns det alltid möjlighet att värva en ny spelare av anständig kaliber, marknaden svämmar över av bra spelare, gäller bara att hitta dom och på den punkten har vi en duglig sportchef....

2010-09-08 @ 02:20:54
Postat av: Limma

Undrar just hur många TAIF matcher Wennerholm sett denna säsongen?

2010-09-08 @ 09:39:13
Postat av: 1923

...och undrar just hur många lag som inte blir lidande om de får skador på sina 3-4 bästa spelare.

2010-09-08 @ 10:33:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0