Vad är att föredra?

Stolthet, hjärta, tradition och så vidare. Vi är många som gärna ser oss grönvita som ett föredöme, men likväl flirtas det med jämna mellanrum med den moderna ishockeyn. Senast i söndags så sjöngs det i Dackehallen om småbarn, popcorn och discomusik. En varningsklocka så god som någon. Det finns många som arbetar för att förbättra 'showen' i Dackehallen, och som lägger ner tid på det. All cred till dem, men de kommer alltid jobba i viss medvind. Det finns folk som hävdar, och tycker, att ett fräckt intro är väldigt viktigt. Att det tillför en hel del till upplevelsen och förhoppningsvis får publiken att komma tillbaka till nästa match. Men jag är minst sagt tveksam. Se på klippen nedan och fundera på vad som gör starkast intryck på dig.

1. Tingsryd - Västerås, september 2010
Hemmapremiär i Allsvenskan, och spelarna möts av skränande högtalare.

2. Tingsryd - Leksand, oktober 2010
Hemmaspelarna möts av skränande högtalare, en sjungande publik och ett vackert tifo.

3. Tingsryd - Enköping, mars 2010
Sista hemmamatchen för säsongen, hemmaspelarna möts av en sjungande publik och ett vackert tifo.

Varför inte göra publiken till en bestående del av introt i Dackehallen? Som det är nu så åker spelarna in till någon disco-bit, publiken klappar förstrött men det gör knappt någon skillnad för handklappen hörs inte över högtalarmusiken. Om Gröna Brigaden kunde lära sig sjunga i ett lagom lugnt tempo och vi fått med oss sittplatspubliken så hade det varit det bästa introt i Hockeysverige. Se på klipp 2 och 3, varför inte göra det till en vana? Låt spelarna åka in till stillsam och mäktig sång från publiken samtidigt som den nya stora flaggan täcker ståplats. Behåll den nedsläckta ishallen och spetsa till med ett par blinkande lampor och kanske lite rök. Vi har kapacitet att sticka ut, att göra något annorlunda till att bli vårt signum. Vi hade fått publicitet för det och jag är övertygad om att den mytbild vi försöker måla upp av Dackehalen förstärks ytterligare. Vad vill vi? Vill vi vara en förening i mängden, eller vill vi vara tungan på vågen som strävar efter den förändring många av oss förespråkar?

Förra veckan fick jag en igång en juniordebatt som nog för den här bloggen slog rekord i antalet kommentarer. Är ni lika sugna på att kommentera den här gången? Ni som förespråkar ett 'vanligt' intro med högtalarmusik som dränker allt annat, hur tänker ni? Vad är det i det introt som bidrar till stämningen på ett vis som vi i publiken inte klarar? Vad är bättre? Varför låter vi inte publiken ta emot spelarna?


Kommentarer
Postat av: J

Jah hävdar ju bestämt att publiken/klacken helt klart utgör det bästa introt. I en hall som Dackehallen fungerar det inte med dånande högtalare, det bli som en matta över hela hallen.

Har man 10000 platser så kanske det krävs lite mer men i en hall för 3500 så duger publiken

2010-10-13 @ 10:57:43
Postat av: R

En självklarhet att alternativ tre är att föredra. "Självklarheten" kan förklaras ur olika aspekter:



1). Att låta klacken sköta introt stärker den läktarkultur som finns i Tingsryd.



2). Att låta klacken sköta introt stärker TAIF:s image som ett publikstarkt lag där publiken och folket som lever för föreningen tas på allvar.



3). Att låta klacken sköta introt är en markering om att TAIF är en institution som står tryggt i sin föreningskultur trots "modernitetens storm".



Arbetet med att profilera TAIF som en klubb där stolthet, hjärta och tradition är verkliga värderingar och inte enbart en slogan har drivits framåt avsevärt på senare år. Det fanns en tid då föreningen försökte profilera sig i enlighet med den "amerikaniseringsvåg" som svepte över landet; amerikanska namn, djurlogotyper etc och andra nya symboler som inte tidigare varit en del av klubben.



TAIF:s starkhet är att vi är något så ovanligt som bygdens lag och har djupa rötter i en föreningskultur som på flera håll sedan länge passerat. Det är det vi bör bygga vidare på och förstärka; inte tvärtom - vi ska inte anamma och försöka vara något vi inte är (eldsprutande intron osv).



Det paradoxala är att TAIF antagligen har discointron med diverse effekter just för att profilera klubben; men resultatet är halvdant, och istället för att förstärka det som konstituerar TAIF - så inverkar det direkt negativt. Låt oss vara TAIF (bygdens lag, kontinuitet, tradition, publikstöd, tron på den lokala förankringen)och därmed skaka av ossängsligheten - genom att gå mot strömmen och återknyta till våra värden profilerar vi oss som förening - inte genom att söka konformitet och bli som alla andra.



Att "stå emot" tidigare modeinfluenser innebär inte en avstannad utvecklingsprocess, tvärtom. Att reformera tillbaka till ursprunget innebär att återknyta och förstärka föreningens image. Med stadigt fäste i TAIF:s värderingar utvecklar vi föreningen sakta, och utvecklingen är fast förankrad hos publik och sponsorer. Tex: Skybaren, restuarangen, m.m. är vitala delar av TAIF som växt fram i enlighet med supportrar och publik. Att skapa tillställningar som intro där discomusik dunkar ur högtalarna m.m. har aldrig varit ett önskemål från supportrarna; snarare ett försök att "hänga med alla andra" därav det dåliga utfallet, som direkt försvagar TAIF:s image och "varumärke".



Jag tycker utvecklingen de senaste åren har varit positiv, då vi numera är mindre ängsliga och vågar satsa på vad som verkligen är TAIF. Det har visat sig löna sig. Att skippa introt är ytterliggare ett steg i samma utveckling, och ett fullt naturligt sådant.



Ledningen bör ställa sig frågan:



Vad är TAIF? Vilka symboler står TAIF för? Vilka värderingar?



Inte är det eldsprakande intron, djursymboler eller liknande saker, därmed ingen anledning att använda sig av dessa instrument. Svaret är istället andra värden som tidigare nämnts, och det är just dem vi bör förstärka - då stärks även TAIF.



2010-10-13 @ 12:34:31
Postat av: Martin

Varför inte göra det självklara. Fråga SPELARNA hur de vill ha det när de åker in...

2010-10-13 @ 13:23:34
Postat av: K

Håller med R, mycket bra skrivet!



Sen tycker jag även man ska ställa dig frågorna:

Varför har man ett intro & vad är syftet med det?

Svaret på det borde vara att få spelarna taggade. Så därför tycker jag man ska fråga laget om hur dom vill ha introt. Nu har man väll förmodligen redan pratat med spelarna om detta men man har förmodligen inte pratat med dom om vad dom skulle tycka om ett intro utan musik. Troligtvis så borde dom väll hellre vilja åka in när det är ett grymt tryck i hallen vilket det ju blir utan musik.

2010-10-13 @ 13:26:08
Postat av: ...

R: Varför inte börja blogga igen? Dags att åter skapa lite trängsel på den grönvita bloggscenen?

2010-10-13 @ 13:26:25
Postat av: R

Sv: ...



Har stängt bloggen. Tyvärr, är jag en sådan människa där intensitet i engagemang och ambitioner skiftar väldigt mycket (inget att göra åt saken), och det får bloggen att sakna all form av kontinuitet och existensberättigande. Utnyttjar istället de existerande plattformar som finns för att debattera, då de uppenbarligen baseras på en betydligt stabilare grund.

2010-10-13 @ 13:34:44
Postat av: Martin

Man kan tycka att ett intro inte är speciellt mycket att tjafsa om för att det inte betyder ett skit. Men jag är av en annan uppfattning. Jag tycker att det är klart viktigt, mest för att spelare och pulibk ska vara på tårna vid första nedsläpp!!!!

2010-10-13 @ 15:24:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0