"Pyromandåd i Dackehallen"... ?


Ikväll kommer topplaget Örebro till Dackehallen. Ska man tro tidigare storbloggare så är det fruktansvärt imponerande hur denna lågbudgetsatsning bara behövde en säsong för att bli ett topplag i Allsvenskan. Det känns lite spännande inför kvällens match, vad kan vi förvänta oss av Örebro? Tidigare har det varit lite av en freakshow som har kommit på besök. Något som vi med skräckblandad förtjusning ser på med en blandning av förakt och medkänsla. Vem minns inte när Örebro-fansen levde rövare på bortasektionen samtidigt som Örebro skämde ut sg fullständigt på isen. Sedan drog dera ordförande och sportchef igång sin vendetta och då tror jag många gick till Dackehallen utan att egentligen veta vad de kunde förvänta sig. Skulle han våga visa sig? Skulle han ställa till med något? Skulle det blåsa eld ur näsborrarna när han andades?
***
Träningen igår gick förhållandevis bra. Så länge jag håller mig borta från de värsta närkamperna så finns springet kvar i benen. Vi började med löprunda på fem kilometer och trots nollgradigt så är det förbannat skönt att springa ute i friska luften. På med mössa, vantar och en palestinasjal så går det bra. Att jag sedan på träningen drar till med en backhand som det kommer att talas om i år framöver gjorde inte saken sämre.
***
På TAIF.nu fanns ett erbjudande om en resa till Phoenix för att kolla på NHL och lite allmän sighsteeing. NHL är inte direkt min grej, och att åka på en anordnad gruppresa känns inte heller som min grej. Men hade jag varit i en annan fas i livet så hade det mycket väl kunnat vara intressant, för det låter helt klart som ett bra upplägg.
***
Nu har spänningen inför Örebro lagt sig ganska mycket. Egentligen tycker jag mest synd om dem. Ett topplag som kämpar på för att få bekräftelse, men som närapå ingen bryr sig om. Jag vet inte vad som intresserar folk i Örebro, men det verkar ju inte vara ishockey i alla fall. Ikväll möter vi topplaget Örebro, men jag är rädd att de har tappat lite av den fascination och dragningskraft som de hade.
***
Nu blir uppenbarligen även Bjöklund utlånad. Säga vad man vill om det, men Björklund är och förblir en av dessa hjältar från förra säsongen. Dessutom är han en förbannat bra ishockeyback så jag hoppas att han är tillbaka snart igen. Han är för bra för att spela i division 1.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0