I will always be your soldier

Jag var en av dem som länge och väl propagerade för att göra 'This is the year' synonym med vår kamp om att ta oss tillbaka till allsvenskan. Så blev fallet och låten spelades på för- och efterfester, på bussen till bortamatcherna och under sista året i division 1 så spelades den även under varje hemmamatch. När vi nu har gått upp i allsvenskan så tror jag att alla är överrens om att låten har fyllt sitt syfte och inte längre kan användas på samma vis. Därför blev jag väldigt glad när det i andra periodpausen idag, när det i vanliga fall brukade spelas 'This is the year', istället hördes en av Marits andra hits, 'I will always be your soldier'. Låten om hennes kärlek till sin syster och om hur hon alltid kommer stå kvar, vad som än händer.
***
På väg hem från hockeyn så uttalade sig 10-åringen oroligt för alla de Leksands-supportrar som nu skulle tvingas åka hela vägen upp till Dalarna igen efter matchen. Jag lugnade honom och sa att de nog inte hade längre hem än vad vi hade. De sitter säkert hemma och ser höjdpunkter från matchen på Smålandsnytt just nu.
***
I Belgrad skulle idag 1000 personer marschera för människors lika värde i en pride-parad. Tio gånger så många samlades i en motdemonstration. Hur tänker man då? Gatstenar och brandbomber ven i luften och hundra personer fick föras till sjukhus. Hur kan man känna ett så pass stort hot från homosexuella att man går ut på gatorna för att bekämpa dem? Hur kan man motivera det för sig själv?
***
Kul för Växjö med serieledning, kul dessutom att de lyckas locka 2839 åskådare till dagens toppmöte. Kronobergarnas hockeylag var det visst va...?
***
Det är lätt att klaga när det hamnar lite konfetti på isen i sunnerbohov och någon drar av en blinkbengal. Men det är inte lika vanligt att det kommer beröm när det förtjänas, som idag. Eftermiddagens uppvisning av Gröna Brigaden måste ha varit vacker att skåda från sittplats. Jag hoppas det fanns fotografer utplacerade på den sidan.
***
Innan helgen verkligen är över så blir det en kopp kaffe och ett dokument utifrån. Imorgon stiger vi återigen upp och möter en ny vecka. En ny vecka som allsvenska supportrar och en vecka med nya matcher. Vad som än händer på hockeyfronten så är det här vad vi har kämpat för i så många år. Vad som än händer så står vi fast. I will always be your soldier!

...that I will always be your soldier
I'll be marching by your side
I'm not deserting
I'll be there for you
Oh please please believe in this oath of allegiance

Kommentarer
Postat av: lakej

Vi ligger ju före er i tabellen, så vilka skulle annars vara Kronobergarnas hockeylag? Vad tror du själv att ni hade haft för publik om ni tog emot Malmö en söndag?!? Pucko!

2010-10-11 @ 13:29:06
Postat av: J

Nog fan borde Marit Bergman föräras ett hedersmedlemskap i Taif/GB ?!

2010-10-11 @ 19:29:30
Postat av: Batman

lakej: Hur många åskådare vi har mot Malmö en söndag vet vi inte, men hur många vi har mot dem en lördag vet vi.

2010-10-12 @ 13:17:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0