"Sluta att spela era tv-spel"

Ajdå Sebastian Ellerstad, arbetslös... Skönt i alla fall att arbetsmarknadsminister Sven Otto inte är kvar i matchen. Littorin som i våras gick ut och ville "öka trycket på unga som driver omkring utan att varken jobba eller plugga. Ett sätt är att höja kraven för att få socialbidrag.

– Man får nog anstränga sig lite för att få försörjningsstöd, sade Littorin vid en träff med riksdagsjournalisterna på tisdagen.

Han pekade på att omkring 100 000 unga i åldrarna 16–24 år varken pluggar eller arbetar. Littorin varnade för att hälften av dem riskerar att hamna i långvarigt utanförskap om inget görs. Ett problem är dock att det är svårt att få information om hur gruppen ser ut.

– Det är en salig blandning. Några är sjuka, några sitter hemma och spelar TV-spel förmodligen, och några reser. Det är svårt att få grepp om dem, säger Littorin".

Hade det inte varit för att Ellerstad verkar så oerhört osympatisk så hade jag nog känt lite sympati för att han nu är en av alla dessa unga som driver omkring utan att varken jobba eller plugga. För övrigt så finns TV-spelsbutiken Game på Borgmästaregatan 13, om nu Ellerstad skulle vilja flytta till en riktig storstad.


Kommentarer
Postat av: Hockeyvän

Nu vet vi att det fanns fler saker än arbetslösa som Littorin hade "svårt att få grepp om".

2010-10-19 @ 14:48:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0