Så gick det till

Enestubben hade en tävling i sin blogg om hur det gick till när Tingsryd tog sig till SuperAllsvenskan första gången. Vad han glömde berätta om var hur det var att uppleva denna match i Dackehallen. Historien har berättats otaliga gånger redan, men är väl värd att köra en gång till. Inför sista omgången var förutsättningarna enkla, vi var tvungna att i Dackehallen slå topplaget Rögle samtidigt som Oskarshamn var tvungat att förlora hemma mot bottenlaget Gislaved.

Det var lördagsmatch i Dackehallen, och även om det på den tiden inte fanns någon skybar så var stämningen god. Den blev inte sämre när luckan öppnas och ansvarig för resultattavlan hänger upp bortaledning i Oskarshamns ishall. Gislaved håller ledningen under hela matchen, men IKO knappar in. Tingsryd avgör sin match ganska omgående och nu ligger det stora fokuset på resultattavlan. Mest minnesvärt från matchen är när luckan öppnas och killen som ska hänga upp ännu en siffra på tavlan står och dansar med den i handen innan han visar att GSK gjort ännu ett mål. Ett stort jubel bryter ut i Dackehallen, i samma veva gör Rögle mål men det rör ingen i ryggen.

Tingsryd vinner sin match och det visar sig att det återstår 10 minuter av matchen uppe i Oskarshamn. Radiosporten kopplas in i högtalarna och medans ett pojklag gör entré på isen för att träna står tusentalet åskådare kvar på läktarna och hoppas på att GSK ska hålla ut. IKO vinner skotten med 53-16 men förlorar matchen med 5-4. Jesus amalia vilket minne, och vilket firande det blev.

Nu ska jag till Vimmerby. För egen del blir det inget mer bloggande idag, men det betyder inte att övriga bloggar behöver ligga nere.


Kommentarer
Postat av: Hallabroan

Minns den dagen så jävla väl.

Jag hade lyckats ta fel på tiden och anlände först efter första perioden, jag var inte van att matcher började kl 15.00

Vilken stämning det var under och efter matchen.

Och hur jävla nervös man var när man följde sista stunden i högtalarna.



Men Gislaved var inget bottengäng, men däremot hade de absolut ingenting att spela för i sitt ingenmans land i tabellen.

TACK GSK !!

2010-10-08 @ 07:36:26
Postat av: 1923

Jag som trodde att GSK alltid är ett bottenlag...

2010-10-08 @ 11:30:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0