Nu tar vi helg!

Eftersom jag har ledig förmiddag så sitter jag och läser Kerstin Lundells 'Affärer i Blod och Olja'. Boken där hon lägger fram teorier om hur svenska Lundin Oils, tidigare med Carl Bildt i ledningen, verksamheter i södra Sudan har möjliggjorts genom den sudanesiska regeringens brott mot befolkningen. Lundell menar att företaget varit delaktigt i åtskilliga brott mot mänskliga rättigheter såsom dödsskjutningar, brännande av byar och så vidare. På TV'n går samtidigt Astrid Lindgrens bästa, Bröderna Lejonhjärta. Berättelsen om hur befolkningen i Törnrosdalen gör uppror mot tyrannen Tengil och hans knektar. Sambandet finns där, förtrycket finns där. Även om Tengil verkar handla av ren ondska, jämfört med oljeföretagen som har profit som motiv så är båda berättelser om att leva under förtryck och tyranni. Och i Bröderna Lejonhjärtas värld vinner det goda.
***
Ikväll är det Almtuna borta, och efter de senaste dagarnas debatt så vet man knappt vad man vågar hoppas på. Förhoppningsvis är stämningen mer sansad och fokuserad i truppen än på nätet. Förhoppningsvis kan de ta sig samman och svara för en bättre insats än senast. Att ta poäng ikväll hade kunnat visa sig vara oerhört viktigt.
***
Calle Johansson var expert i Viasats studio i onsdags under Malmö - Leksand. Där berömde han Malmö Arena och menade att "alla svenska klubbledningar borde resa till NHL för att studera matcharrangemangen där och ta med sig hela konceptet hem till Sverige. Allt som sker där är så mycket bättre." Undrar vad Calle Johansson skulle tycka om han hörde de tongångarna som går bland Tingsryds fans vad det gäller inramningen kring matcherna.
***
I dagarna två ska jag på en liten konferens på pensionat Solviken i det vackert pittoreska Ingelstad. Därför finns det en ganska överhängande risk att bloggen blir aningen lidande de närmsta dagarna. Men ni brukar överlag vara ganska dåliga på att besöka bloggen på helgerna, så tillfället kunde definitivt vara sämre valt i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Anonym

BYT TRÄNARE OCH GÖR DET NU ! Hur fan kan man släppa 0-2 med 6 minuter kvar. Vet han hur man tar time out.



Klockan är övertid i Gränby och glädje har förbytts till den vanliga vemoden sen får ni andra vara hur positiva ni vill. Ja är det inte, ikväll iaf.

2010-10-22 @ 21:27:56
Postat av: J

Skäll på spelarna som tar utvisningar med ett par minuter kvar istället....Det kan inte Tisse göra något åt

2010-10-23 @ 17:54:05
Postat av: Ehhh godag yxskaft !

Jo det var ju just det han kunde påmint om på time-outen. Jag har inget emot Tisse men coaching är inte hans starka sida. Härr snubblar det in spelare som har typ 100 papp i månaden och det är hyfsat befogat, dvs på förhand ligger deras marknadsvärde ungefär där. Då tror säkert både dem och jag att de får spela minst 25 minuter per match. Icke sa nicke, här går vi fortfarande runt på 4 kedjor och det största problemet verkar vara vem av Thegel och Hjalmarsson som skall spela minst.

2010-10-23 @ 18:58:34
Postat av: Martin

Har man som du säger 100 papp i månaden så borde man väl veta att inga matcher vinns i utvisningsbåset, det ska inte en tränare behöva säga.



Man vet aldrig på förhand om man gör rätt eller fel när det gäller Timeout, det blir alltid en efterhandskonstruktion.

2010-10-24 @ 23:15:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0