Är du allvarlig?


Ett minnesvärt Örebro-minne


Häromveckan uppstod förvirring på Gröna Brigadens forum. Vad är egentligen menat som ironi? För ett par år sedan instiftade jag som en regel för mig själv att aldrig använda ironi i textform, eftersom det helt enkelt sällan når fram. Det är dock något jag här i bloggen frångår med jämna mellanrum, men jag tror ni har lärt er att tolka mig. På Gröna Brigadens forum började folk använda en smiley för att visa att det var ironi det handlade om. En smiley med en kille som tar sig själv för pannan, med andra ord inte det minsta ironiskt. Det där med smileys försöker jag hålla mig så långt borta från som det går. Bortsett från de där 5 månaderna i Korea förra våren då användnadet av smileys blev oundvikligt. Där var det ett så överdrivet användande av smileys, så mitt icke-användande av smileys och emoticons uppfattades som närmast otrevligt.

Imorgon kommer alltså det minst sagt ökända Örebro på besök. Föga förvånande har det börjat gå rykten om vad vi kan förvänta oss av morgondagen. Det är svårt att veta vad man ska tro på. Ironi är en stilfigur som innebär att det finns en skillnad mellan vad som sägs och vad som egentligen menas. Publiken, åtminstone en del av den, förutsätts även vara införstådd med detta. Ironi kan vara humoristisk, men behöver inte vara det. Kan man då säga att vår relation till Örebro Hockey Vipers Pirates är ironisk? För nog är det så att det är en skillnad på vad som sägs och vad som verkligen menas. På ytan kunde någon få för sig att relationen Tingsryd - Örebro för något år sedan var mer laddad än något annat. Men allvarligt talat, vad var det egentligen?

Allt den där negativa stämningen som bublade upp handlade ju enbart om deras ordförande som av oklar anledning fick ett ont öga till TAIF. Det hela eskalerade och till slut visste ingen hur det ens hade börjat eller vem som hade kastat första stenen. Örebro som hockeylag är ju otroligt ointressant. Inte ens Örebroarna bryr sig om dem, så varför skulle vi som bor i Småland egentligen göra det? Imorgon är det dags för Tingsryd - Örebro och i alla fall från vårt håll så har mycket av den där negativa stämningen försvunnit. Men jag vågar ändå inte utesluta att det ligger en skidresa i potten för morgondagens match, och då är jag inte det minsta ironisk.


Kommentarer
Postat av: Toyyan

Vilken underbar glädje!

Jag önskar fler spelare kunde visa sådan smittsam glädje när dom gör mål. Flertalet spelare idag bemöda sig inte ens lyfta näven över huvudet när dom gör mål.

De va synd Karlsson fick en slagdänga i fejjan som jag tror förstörde lite av hans glädje...

2010-10-26 @ 11:41:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0