'Cause you're hot then you're cold

I Cancún inleds i dagarna ett nytt klimatmöte för att få bukt på den klimatförändring vi står inför. Men målet att minska utsläppen skjuts fram i tiden, samtidigt som ett nytt värmerekord kan vara på väg. Om inte utsläppen minskar, kan effekter blir svåra för människan att bemästra. Men utsläppen minskar inte. Nej, hur kan framtida humanitära problem i u-länder mätas med ekonomisk vinning idag? Fiji riskerar att sänkas i havet och i Bangladesh riskerar hundratals miljoner människor att tvingas på flykt på grund av översvämningar. Hur hade världen agerat om det var Storbritanien som riskerade att sjunka och Louisiana som riskerade att översvämmas?
***
Är det någon mer som ger dubbla budskapet som titeln ovan egentligen betyder så är det väl Tingsryd AIF just nu. Det är mycket upp och ner, mycket 'hot n cold' och mycket yes and no. Det är svårt att veta var vi står och vad vi kan förvänta oss. Efter magplasket i Malmö och den efterföljande bejublade succé mot Mora så bjöd Leksand-matchen på både sött och surt inom ramen av 60 minuter. Högstanivån är hög, om det råder ingen tvekan. Sundsvall måste ha radat upp förluster på sistone för nu är de bara en poäng före oss, men har ändå 2 matcher fler spelade. Med andra ord guldläge att ta oss förbi. På onsdag kommer Tommy Salos övergivna sjunkande skepp lastat med fyra raka förluster till Dackehallen. En munsbit för TAIF eller ett utmärkt tillfälle för Oskarshamn att vända på skutan. På lördag åker vi sedan till Ängelholm för att möte ett Rögle som nu har sju raka hemmasegrar, med andra ord en match som påminner mycket om lördagens spektakel uppe i Leksand. En match där ingen förväntar sig att vi ska ta poäng och där vi kan spela helt utan press. Det blir med andra ord en vecka som kan bjuda på precis vad som helst.
***
Våra, nu för tiden, kalla och snöiga vintrar brukar göra att folk kastar ur sig att det skulle vara ett bevis för att klimatförändringar inte är ett faktum, alternativt att global uppvärmning vore välkommen. Men, nu kommer dagens folkbildning, om det blir varmare i atmosfären och nordpolen börjar smälta, då kyler smältvattnet ner golfströmmen som i vanliga fall ger oss det milda klimat vi är vana vid. Om golfströmmen inte längre värmer upp Skandinavien så blir det... just det, kallare vintrar.
***
Något som givetvis är tveklöst kallt är att det av oklar anledning körs någon båt-tuta när Tingsryd gör mål i Dackhallen numera. Det finns mycket inom hockeyn som finns där enbart för att folk tror att det hör till. Bara för att det tutas i Malmö Arena, i NHL, i Telenor Arena och på liknande ställen så innebär inte det att det bidrar till någon slags stämning i hallen. I Tingsryd har det enbart motsatt effekt och passar helt enkelt inte in.


Kommentarer
Postat av: Jonte

Denna versionen är hästlängder bättre: http://www.youtube.com/watch?v=TcoekyMCWzg



;)

2010-11-30 @ 18:34:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0