Bortsett från hockeyn

Bortsett från det där skräpet till hockeymatch som vi såg igår eftermiddag så blev det en alldeles förträfflig helg i Skåne. Nu är det förvisso många som intalar sig att Växjö är en metropol, men jag har inte riktigt gått på den bluffen ännu och blir därför ofta lika fascinerad när jag åker på besök till större städer. Helt plötsligt kände jag en översvallande lust att flytta till Malmö. Utbudet av allting är så mycket mer, vare sig det gäller uteställen, affärer, restauranger eller kulturella evenemang. I och med större efterfrågan så kan även utbudet nischa sig och bli smalare, något som affärer eller uteställen inte kan göra i Växjö.

Vi åkte ner redan i lördags för att se Håkan Hellström i Lund. Det blev en konsert utöver det vanliga och Håkans scennärvaro slår det mesta jag tidigare har sett. Det finns mycket felgrundad kritik mot Hellström och om hans kritiker hade närvarat i Lund i lördags kväll så tror jag mycket av den kritiken hade försvunnit. Vi hade sällskap på konserten av ytflyttade smålänningar och efteråt fortsatte vi ut på stan i Malmö. En oerhörd konsert följdes av en oerhörd utekväll och det blev en sanslös dansnatt där vi slog både oss själva och vår omgivning med häpnad. Det dansades som sällan förr och när vi väl kom hem igen stupade vi helt utslagna i våra tillfälliga sovplatser.

Igår tog jag mig ut på stan i Malmö för att passa på att träffa ytterligare några vänner. Den förr så omtalade vackra damen från Flen samt min reskamrat från Korea blev nu lunchsällskap och umgänge under ett par trevliga timmar. Ska man gå ut och äta i Malmö så är det förstås Falafel som borde stå på schemat. Så det blev falafel-buffé på Falafel no 1 innan vi hamnade i en lägenhet vid Gustaf Adolfs Torg för kaffe på maten och lite mer häng. Så med andra ord blev det en trevlig helg trots den förhållandevis meningslösa matchen i Malmö Arena. Ibland krävs det inte mycket för att komma iväg på lite semester och det kan vara väldigt skönt att åka iväg över en helg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0