Nu vänder vi blad

Igår kväll var jag och såg den första delen av Harry Potter och dödsrelikerna. Efter att ha läst boken ett antal gånger så är det kul att se den filmatiserad. I filmen har de onda trollkarlarna tagit över Trolldomsministeriet och bedriver hetsjakt på muglarfödda och halvblod. Endast trollkarlar födda av trollkarlsföräldrar är goda nog enligt den nya regimen och de som inte passar in i den nya världen rensas undan. Det är många som, naturligtvis, har dragit paralleller till Nazi-Tyskland och dess härjningar under 30- och 40-talet. Själv kan jag inte låta bli att se kopplingar till betydligt närmare samhällsföreteelser än så, hur man jagar och fördömer de som är annorlunda. Hur man sätter upp krav och konstaterar att om ni inte är som vi, så passar ni inte in.
***
Om vi ska krama ur något verkligen positivt ur tränarbytet så är det att vi nog förhoppningsvis får se ett nytt TAIF i Malmö på söndag. Jag hade en känsla av att det skulle kunna bli en riktigt jobbig söndag i Malmö Arena om det hade fortsatt på samma spår som mot Borås i onsdags. Nu brukar det ju vara så att ett tränarbyte, i alla fall inledningsvis, brukar innebära att alla spelare tar sig i kragen och höjer upp sig betydligt. Vi får hoppas att den tesen stämmer även i detta fallet och att vi på så vis får se ett TAIF med lite fart under skridskorna på söndag.
***
Sarah Palin funderar uppenbarligen på att kandidera i USA´s presidentval om två år. Det, om något, skulle eftervärlden nog aldrig förlåta amerikanerna för.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0