Som ett svart hål

Borås är som ett svart hål. De tillför ingenting ur en utilitaristisk synvinkel. Utilitarism är en lära som syftar till att maximera den sammanlagda mängden av det goda. Ofta sammanfattas läran enligt devisen största möjliga lycka åt största möjliga antal. Att Borås vinner i Dackehallen glädjer ingen, däremot gör de en stor mängd människor ledsna, besvikna, arga och frustrerade. De är ett stort svart hål som suger upp den positiva energi som vi annars hade kunnat skapa. Den stora utkomsten av Borås seger i dackehallen har en oerhörd negativ laddning. Negativ energi som troll, balrogar, dementorer och andra mörkrets varelser livnär sig på.
***
Jag såg att jag i egenskap av representant för 'den Tingsrydska bloggosfären' fick kritik för att jag gnällde på LHC och vårt eventuella samröre med dem. Om man har läst min blogg kontinuerligt så är man nog medveten vad jag redan från början tyckte i frågan, och att kritiken inte började när Brage inte längre var med på våra matcher. Kritiken började när LHC ville att han skulle dubblera i TAIF och LHC och även träna med Linköping. Det höll ett tag och Brage fick fortsätta stå i Tingsryd, men när Lill-Tisse skulle få stå sin första (?) match så stannade Brage alltså kvar i Linköping. Samarbetsavtal fungerar inte inom idrotten eftersom det är en verksamhet som bygger på att vinna, den enes bröd den andres död. Det finns inget win-win här. Det är klart att Linköping ser om sina egna intressen och inte ser någon vinning i att låna ut Brage till oss för att agera båsöppnare. Men Linköping bör också förstå att om de ska låna ut en spelare till oss så ska han spela på grund av sportsliga grunder och inget annat.
***
Ikväll efter träningen ska jag gå och se den senaste Harry Potter-filmen. Om det är något som inte har kommit fram i den här bloggen så är det mitt stundtals nörderi för Harry Potter. Jag har läst böckerna fram och tillbaka i flera år nu och kan historien utan och innan i princip. Ta bort allt trams om trollkarlar, magiska trollformler, flygande kvastar och jättar så finns det en oerhört fin berättelse i grunden. Det handlra om det onda mot det goda, om att följa sitt hjärta och om att verkligen stå upp för sina vänner. Det är, givetvis, böckerna jag har fallit för och filmerna ser jag mest som ett kompliment. Som alternativa tolkningar av JK Rowlings berättelse.
***
Som sagt, den som är satt i skuld är inte fri.


Kommentarer
Postat av: Kirre

2 saker vill jag kredda dig för i afton. Dels för att du alltid är så förbannat ärlig. Den som läser sakta ser tydligt att du har insikt i att LHC ser om sitt hus med tanke på att vi har Brage mer eller mindre gratis så är det rimligt att de ställer de krav de gör. Men ! som du också poängterar gynnar det inte oss....



...och dels att du alltid kommer med nya kunskaper. Det är ju fantastiskt att gå till sängs och veta vad utilitarism är för något. Ordets innebörd och dess motsats som du beskriver målande med Borås får mig att tänka på motsvarigheten i fotboll. Nämligen Örebro (och detta tyckte jag långt innan Fahlander kom in i bilden). Skulle de vinna fotbollsallsvenskan 10 år i rad så är det för mig ett lag som....inte skulle göra någon ledsen glad...helt enkelt.



Sov gott och tack för mig.

2010-11-18 @ 22:45:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0