Med facit i hand

Åh vilken härlig värld vi lever i. Jag undrar hur vi ser tillbaka på klimatdebatten om 20-30 år. Var det då bara en bluff som några av oss gick på eller kommer vi att fördöma dem som inte lyssnade och körde på i kortsiktiga tankemönster? Är det redan för sent att ens försöka stoppa det som jag tror håller på att ske?
***
Idag fick jag ett USB-minne med den senaste versionen av Football Manager. Med andra ord vet jag att jag håller på att återigen ge mig in i ett beroende som jag vet att jag egentligen varken vill eller borde ägna mig åt. FM har dykt upp i mitt liv med jämna mellanrum de senaste 15 åren, och jag är väl medveten om att det inte brukar vara särskilt nyttigt för mig.
***
Nu sitter jag här, just hemkommen från kvällens innebandyträning. På SVT börjar snart den dokumentär om Sverigedemokraterna som har blivit ordentligt omskriven redan innan den är sänd. Frågan är hur vi i framtiden ser tillbaka på Sverigedemokraternas intåg i vår vardag. Har de då blivit en blek parentes i det förflutna eller ser vi det då enbart som ett naturligt steg? För nog blir det så, om klimatförändringarna får de konsekvenser som många befarar, att Sverigedemokraternas sätt att skilja på mig och dig, på svart och vit, och på oss och på dem ter sig betydligt mer naturligt. Då slår protektionismen tillbaka och striden står om vatten och odlingsbar mark i en värld där var och en står sig själv närmast. Det tråkiga är att när vi väl har facit i hand så är det nog för sent.
***
Efter att ha varit skadad, petad, bortglöd och åsidosatt så kommer nu belöningen. Efter ett par bra träningsveckor och ett antal knytna nävar i fickan så kommer imorgon äntligen debuten. Med facit i hand så gjorde jag alltså rätt som avskrev morgondagens resplaner.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0