Vilse i Svansjön

Våren 2004 bodde och arbetade jag ett par månader i Sydney, Australien. Som en final på vår tid där så tyckte vi en kväll i Sydneys operahus vore på sin plats. Så jag och mina sambos satte allt på ett kort och köpte biljetter till Svansjön på operahusets stora scen. Vi hade på känn att det kanske inte var riktigt vår grej, men något som vi i framtiden nog skulle uppskatta att vi hade gjort. Vi bjöd med oss varsin vacker kvinna, lånade ihop kläder värdiga för en bal på slottet och drack champagne på förfesten. Champagnen slog på ordentligt vill jag minnas. Är man van att bara dricka öl så blir man lite fnittrig av för mycket skumpa och vi hade stundtals lite svårt att hänga med i handlingen. Men, om jag ska dra handlingen i kortform så handlar det om en kille, prins Siegfried, som är kär i en tjej, men tvingas gifta sig med en annan kvinna. Den övergivna tjejen blir galen av sorg och hamnar på mentalsjukhus där hon till slut förvandlas till en svan.

Nu var det som så att vi från våra platser på balkongen inte såg hela scenen, så vi såg inte bröllopet som skedde i utkanten av scenen och misstog därför älskarinnan och hustrun med varandra. Det var först efter baletten som jag och min date förstod vem prins Siegfried hade gift sig med, vi hade hela baletten trott att det var hustrun, inte älskarinnan, som hamnade på hispan och blev en svan. Men som sagt, idag är jag väldigt glad att jag faktiskt har varit på balett i operahuset i Sydney, det är ett minne för livet. Jag vill dessutom minnas att vi fick en utomordentligt rolig kväll, trots att vi inte såg hela scenen. I goda vänners har man alltid trevligt!

Kommentarer
Postat av: Kirre

Fenomenalt, applåder, splendico !!!



Undrar om de fattar "nått" (som de formulerade ordet något) i denna underbara metafor till motreplik.



2010-11-04 @ 22:05:37
Postat av: qwerty

Lysande!

2010-11-05 @ 01:54:21
Postat av: J

Pulitzerpriset till dig...

2010-11-05 @ 09:27:44
Postat av: john

Ha ha ha!!! Klockrent!



Man kan ju fundera på varför inte de VIK:are, Leksingar eller Malmöiter som åkt ganska långt ned till Dackehallen inte skickat öppna brev och klagat?



Tycker det mest pinsamma är att SMP väljer att publicera skiten!

2010-11-05 @ 10:20:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0