Tala om att slå in vidöppna dörrar... uppdaterad.


Nu ska vi kanske inte gå händelserna i förväg, Örebro kan säkerligen reda ut detta. Men nog känns det lite som luftslottet som sprängdes. För på något vis känns Örebro HK / Vipers / Pirates som urtypen för ett luftslott. Fahlanders brevlåde-pengar har pumpats in i en hockeyförening som egentligen ingen bryr sig om och som inte har någonting att bygga på.   

Jag läser på Örebros hemsida att ordföranden Davor Dundic använder Barcelonas slogan ”Més que un club”. "Det är katalanska och betyder ”Mer än en klubb”. Ord som symboliserar vad FC Barcelona är och betyder för dess anhängare, och vad anhängarna betyder för klubben. En inneboende kraft, en känsla som inte går att beskriva, men något som ständigt finns närvarande och ger supportrar, spelare, funktionärer och sponsorer den extra energi som gör klubben till den kanske främsta i världen. (...) Vi är på väg att bli en riktig klubb. En klubb där alla – eldsjälar, funktionärer, spelare och ledare – är välkomna, där man gläds, utvecklas, känner tillhörighet. Jag vill att vi blir mer än en klubb. En klubb med ett hjärta. En inneboende kraft, en känsla som inte går att beskriva. Men som ständigt går att ta på." Detta är något han vill applicera på Örebro HK och dess fans. Det låter förstås fint, men jag tror Örebro är illa ute om de tror att det är något man kan skapa över en sommar. Det är inget man kan be om, det är något som skapas genom generationers slit och samverkan i vått och torrt.

Det är mycket möjligt, och kanske troligt, att Fahlander skänker mer pengar och att Örebro löser denna situationen för nu, men det är i alla fall en liten fingervisning om att vissa saker tar tid, hur mycket pengar man än har.

Kommentarer
Postat av: Solnajohan

Vilken början på dagen att läsa detta inlägg :)

2010-08-21 @ 10:04:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0