Profeter i sin egen stad

Killarna från landet som blev ett växjöband tog igår över sin gamla hemstad. Konsertrescensioner är jag säker på att ni kan läsa på annan plats, men jag nöjer mig med att konstatera att få svenska band nog kan mäta sig med the Ark. 'Calleth you, comet I' är en grym låt och framförd live blir den bara bättre. Växjö har alltid känts lite som en högborg för den svenska avundsjukan och jantelagen, så jag blev lite förvånad över att se så mycket folk på plats. Dock kändes det inte helt oväntat när någon bakom mig sa 'Kolla vad bögig Ola Salo är, nu har han tagit av sig topless'. Det var nog någon från landet, säkert från Tingsryd, som sa det.

Jag kunde inte låta bli att notera att Ola Salo skickade en passning till oss Tingsryd-fans innan de brände av en av de bästa svenska låtarna de senaste tio åren, 'It takes a fool to remain sane'. Salo beskrev låtens kärna som om det spelar ingen roll att alla tycker du är en idiot, så länge du står för vad du tror är rätt. Och är det något folk tycker om oss TAIFare så är det ju att vi är idioter. Vi har en överdriven tro på stolthet, heder, lojalitet, känslor, stolthet, tradition och ärlighet. Värderingar som ofta får det att sticka i ögonen på folk när vi kommer på kollisionskurs och våra i detta fallet smått konservativa värderingar krockar med deras syn på den moderna ishockeyn. Men det är såna vi är.

Kommentarer
Postat av: Drutten

TAIF:are snackar om ärlighet, patetiskt.

2010-08-06 @ 23:13:53
Postat av: hoxha

Kliv ner från dina höga hästar...

2010-08-07 @ 09:14:47
Postat av: Gorillan

Ja en Taif:are har åtminstone förmågan att skilja på vad ett fåtal personer gör sig skyldiga till och vad resten av en förening tycker är rätt och fel....men det är väl för mycket begärt att en clown ska förstå sådana basic kunskaper om hur livet funker.

2010-08-07 @ 09:22:57
Postat av: 1923

Som sagt, vi har en ÖVERDRIVEN tro på stolthet, heder, lojalitet, känslor, stolthet, tradition och ärlighet. Vilket ofta får folk att tycka vi är idioter och sitter på höga hästar. Era kommentarer var väl ännu ett bevis på det.

2010-08-07 @ 11:51:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0