Laughing With


Regina Spektor är det nya för mig, än så länge är jag mycket förtjust.

  • Rapporter från dagens träning meddelar att de fortsätter matcha Matt Davidsson ihop med Hilding och Laudius. Jag tror det är helt rätt väg att gå. Knattarna får en spelare som banar väg för dem och Davidsson får två spelskickliga grabbar vid sin sida som förhoppningsvis lär leverera en och annan hyfsad passning.
  • Anna Ternheim kommer till Växjö om två månader. En väldigt bra sångerska som har varit väldigt bra live de gånger jag har sett henne. Det finns inte många som likt Ternheim kan fylla en hel konsertlokal med sin röst. Det känns som en konsert som vore väldigt dum att missa, men 350 kronor tycker jag var ett ganska saftigt biljettpris. Det är tur att jag är välavlönad numera...
  • Dagarna flyter på och på något sätt börjar jag tycka att jag har det ganska småtrevligt just nu. Inte för mycket att oroa sig för och lagom med aktiviteter. Och när jag inte har några aktiviteter så städar jag lite här hemma. Av någon anledning har jag börjat tycka det är ganska kul att hålla rent omkring mig. Så har det knappast varit tidigare.
  • Samma rapport från träningen meddelar också att Lundström fick kliva av, befarad skadad igen. Hmm...
  • Canal+ visar just nu Elfte timmen, en dokumentär producerad av Leonardo di Caprio om hur vi människor påverkar klimatet. En helt klart intressant film och perfekt för mig som försöker vara sådär lagom pretentiös.

Kommentarer
Postat av: qwerty

På tal om vettiga dokumentärer... Sett Zeitgeist 1 & 2? The Venus Project, som tas upp i andra delen - där har du riktigt klimattänk. Inte som dagisbarnen i MP, och den Nalle Pug-politik de för. Finns att tanka hem, lagligt och allt, här http://www.zeitgeistmovie.com/



Home är en annan trevlig dokumentär. Finns i sin helhet på tuben, i HD.



The Cove ska tydligen vara något i hästväg också, men den har jag inte tagit mig för att se än.

2009-09-07 @ 19:10:14
Postat av: 1923

Den första Zeitgeist har jag sett, men den tyckte jag inte om. Det är väldigt enkelt att göra en dokumentär om konspirationsteorier och stapla argument som ingen kan ifrågasätta på varandra. Det känns lite som att det är precis vad Zeitgeist gör. Den har säkert sina poänger, men överlag har jag svårt för den sortens dokumentärer.



De andra ska jag definitivt ta en titt på. Tack för tipsen.

2009-09-07 @ 23:23:00
URL: http://nittontjugotre.blogg.se/
Postat av: qwerty

Intressant att en uttalad vänstersympatisör har svårt för material som fullständigt kapar "den konservativa högerns" tre grundpelare, eller vad man ska kalla det; kristendomen, kapitalismen och USA:s regering. If you catch my drift.



Tycker absolut att du bör se Zeitgeist: Addendum. Lite andra vinklar där, bl.a. det där härliga, mer seriösa miljötänket, som jag än en gång vill slå ett slag för. Och då är jag ändå en som slänger batterier i soporna och kör V8 2km till jobbet varje dag. Det vore ju kul med ett utlåtande iaf.

2009-09-08 @ 00:08:18
Postat av: 1923

Jag har nog svårt för material utan hållbara argument, oavsett vad det kapar. Kapitalism och USA´s regering är inget jag är ett stort fan av, men så mycket kappvändare är jag inte att jag köper all kritik av dem.



Vad det gäller Kristendomen är jag lite mer kluven. Jag anser mig själv vara religiös, men är väldigt övertygad om att 'Gud är vänster' så att säga. Så jag har svårt att se kristendomens kärna som något högerkonservativt. Däremot så måste man inse att människan har styrt religionen i sina egna syften och för att förtrycka igenom århundraden. Jag är ett stort fan av religionen men ett mindre fan av kyrkan så att säga.

2009-09-08 @ 12:24:44
URL: http://nittontjugotre.blogg.se/
Postat av: 1923

Så där, då har jag sett Zeitgeist Addendum. Jag måste säga att första tre fjärdedelarna av filmen var mycket bra. World Bank, IMF, Structural Adjustment Programs, the Debt Crisis osv är vad jag har ägnat mina senaste tre år åt så det är bekanta ämnen och filmen delar väl många av mina åsikter.

Däremot tycker jag den tappar på slutet, men överlag en väldigt sevärd dokumentär. Tack för tipset!

2009-09-08 @ 23:05:45
URL: http://nittontjugotre.blogg.se/
Postat av: qwerty

Haha, omnämnd på bloggen och allt! Kul att man kan bidra.

2009-09-08 @ 23:48:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0