Division 1 F, del 3

  • Med jämna mellanrum trillar det in tecken och hintar från Korea att jag inte är helt glömd och att jag trots allt satte lite spår under min tid där. Glädjande att se!
  • Igår innan jag somnade så insåg jag att jag idag var tvungen att gå igenom ytterligare ett par av våra seriemotståndare. Jag började grubbla över att jag bara kunde komma på två lag som jag hade missat, Karlskrona och Halmstad. Herregud, hur dåligt insatt är jag egentligen? Kan jag bara komma på åtta av Tingsryds elva seriemotståndare? Efter ett tags grubblande så kom jag även på Gislaved, men det fattades alltså fortfarande två lag för att göra serien komplett. Det var nästan så att jag låg och fick dåligt samvete för mitt ointresse. Idag visade det sig dock att det bara är tio lag, inte tolv, i vår serie så jag behöver inte ha så dåligt samvete trots allt.
  • Kul att se att det hänger en indianskrud i TAIF´s omklädningsrum. En trevlig tradition som visar att det är precis så högt till tak som det ska vara. Jag antar att Åkesson har fått sig en egen skrud signerad "Väsby - 07".

Gislaved
Gislaved, det kändes länge som att vi hade en ganska speciell relation till Gislaved. GSK var en av få klubbar som inte tyckte illa om oss, och vi hade ett ganska gott öga till dem. Det berodde nog på en hel del saker, kanske började det när GSK vann uppe i Oskarshamn och spelade oss till Allsvenskan. Kanske var det när jag och två andra grönvita åkte med GSK´s supporterbuss till Växjö efter en fredagsmatch i Dackehallen. Kanske var det Johan Gustavsson som spred goda Gislaveds-vibbar. Kanske var det alla trevliga besök och det trevliga bemötandet i Gislerinken. Eller kanske var det Gröna Brigadens besök på lokal i Gislaved när en söndagsmatch blev uppskjuten ett par timmar på grund av domarbrist. Hur som helst så var det en ganska trevlig relation, men nu tycker jag den där känslan har försvunnit. Niclas Bjelke, Janne Salpa och Johan Gustavsson har alla lämnat GSK och deras samarbete med Växjö har väl inte direkt fått dem att stiga i mina ögon.

Karlskrona
För två år sedan visste jag inte att Karlskrona hade ett ishockeylag på väg upp mot vår nivå. Sedan dess har jag blivit varse om detta faktum. Supportrarna till Karlskrona gör allt för att synas och höras och har lyckats fånga en del av min uppmärksamhet. Utrymme i media får dem att gå i taket och nu har de även upptyckt fenomenet bloggar och gör det på ett synnerligen dåligt sätt. Överlag så påminner Karlskrona ganska mycket om när Växjö ploppade upp för ett par år sedan och deras nufrälsta supportrar kände sig manade att förklara för oss andra hur världen ser ut. Det finns givetvis goda sidor med Karlskrona också. Det är synd vi inte spelar bortamatcher i Karlskrona i juli, för det är en förbannat fin sommarstad.


Halmstad
På tal om fina sommarstäder...
Jag vet inte vad det finns att säga om Halmstad Hockey egentligen. Det är nu ganska många år sedan jag var i Halmstad och såg på ishockey, skulle gissa att det var 01 eller 02 kanske. Hypen dog ut och klubben dog, ett öde jag ibland inte kan låta bli att önska fler föreningar. Nu är föreningen tillbaka och försöker igen, tydligen är inte Hammers-stuket helt övergivet om man tar en titt på deras hemsida. Gamla Micke Bjerdahl lirar fortfarande kvar i Halmstad. Han spelade för TAIF två säsonger i slutet av 90-talet för att sedan flytta till Halmstad. Jag minns att flytten var på flickvännens initiativ och att Bjerdahl sedan fick höra en och annan gliring från läktarplats när han var tillbaka i Dackehallen.


Kommentarer
Postat av: Hoxha

"För två år sedan visste jag inte att Karlskrona hade ett ishockeylag"



Då förstår jag att du tror att vi är nyfrälsta...

2009-09-19 @ 11:44:51
Postat av: 1923

OK, rättelse; "För två år sedan visste jag inte att Karlskrona hade ett ishockeylag som var på väg upp mot vår nivå."

2009-09-19 @ 11:47:29
URL: http://nittontjugotre.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0