Div 1 F

Allehanda hemsidor kör nu den sedvanliga proceduren med att gå igenom motståndarlag, ranka nyckelspelare, analysera träningsmatcher och tippa tabeller. Själv är jag i vanlig ordning ganska ointresserad och dåligt påläst vad det gäller motståndarlagen så sånt överlåter jag åt andra. Däremot tycker och tänker jag ganska mycket om lagen vi möter, så det tänkte jag att jag kunde bjuda på. Vi tar ett par lag om dagen.

Nybro:
I alla år har man fått höra historier om derbymatcherna mot Nybro. Men själv har jag aldrig fått uppleva någon av dessa matcher eftersom de ligger för långt tillbaka i historien. När jag började hålla på TAIF för dryga 15 år sedan så gick min mor på högskolan i Växjö med bland annat Jonas Gabrielsson, Christian Karlsson och Pär Lehtonen. En dag berättade hon att nämnade hockeyspelare var väldigt trötta i skolan eftersom de kvällen tidigare spelat match. Det blev förlust på bortaplan och dåvarande tränaren Torgny Bendelin var så besviken på lagets insats att han beodrade träning mitt i natten när de kom tillbaka till Tingsryd. När jag växte upp var Torgny Bendelin med andra ord ganska häftig, men efter allehanda utflykter i bland annat Tranås och Linköping och diverse utspel gentemot TAIF så har hans gloria hamnat lite på sne. Nu är Bendelin tränare i Nybro, men han är inte mer spännande än någon annan tränare i den här serien, ungefär som Nybro för mig inte är mer spännande än något annat motståndarlag i serien.

Mörrum:
Mörrum är roliga att möta. På sena 90-talet när jag började åka på bortamatcher så var Mörrum den ultimata bortaresan. Det var nära avstånd, det var mycket känslor och vi vann alltid. Det var lika roligt varje gång vi åkte ner till Jössarinken och förnedrade stackarna. 20 Raka-sviten gjorde ju inte saken sämre direkt. Vetskapen om att Mörrum inget hellre ville än vinna mot oss, men gång på gång fick gå hem besvikna var nästan oslagbar. Efter att Mörrum för något år sedan gjorde deras bästa värvning någonsin (...) så rasade klubben ner div2 men har nu glädjande tagit sig tillbaka. Mörrum är nog egentligen en ganska fin förening som är värda all respekt, men TAIFare som jag är så är inte det något jag är kapabel att inse. Förhoppningsvis har vi väldigt roliga matcher att se fram emot i alla fall.

Kungälv:
Vem tycker egentligen någonting om Kungälv? Göteborgarna är ett av få ganska meningslösa lag i årets serie. För lite drygt ett år sedan var jag på en fylleresa till Kungälv en fredagkväll. Jag vill minnas att TAIF vann en ganska medioker match på straffar. I segerruset efteråt bestämde sig jag och Lidhultarn för att stanna kvar i Göteborg och festa. Vi ringde runt till alla våra kontakter i 031-området men när vi inte fick napp någonstans så fick vi gott nöja oss med att hoppa på bussen och åka hem till Småland igen. Lika bra det kanske. Jag har sett nu att vi i år möter Kungälv borta en söndag, kanske läge att styra upp den Göteborgsfesten då istället?

Kommentarer
Postat av: Josef

Var ligger tavernan?

2009-09-15 @ 20:47:51
Postat av: 1923

Någonstans på vägen till Göteborg...

2009-09-15 @ 23:13:16
URL: http://nittontjugotre.blogg.se/
Postat av: Tekning

God afton, har varit på Speedway ikväll och missat CL på TV. Missar tyvärr premiären på söndag också, har haft lite torka vad det gäller hockeyskriverier. Ser att du som vanligt har ett hav att ösa ur på den fronten. Kul att se. Du tryckte verkligen huvudet på spiken när du berättade att det nu innan allt drar igång känns ungefär som året när när Fimpen och Koivola var hos oss. Hade samma tanke.



Sov gött =)

2009-09-15 @ 23:25:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0