TAIF - Blekinge

Så här långt in på säsongen har vi 9 segrar och 26-1 i poängfördelning mot Blekinge-lagen. Förr var derbymatcherna mot Mörrum bland de hetaste matcherna under säsongen, och vi var det värsta Mörrum visste. Olofström har väl å andra sidan aldrig riktigt framkallat samma känslor, men att vi varit vänner kan väl ingen påstå. Nu finns det helt plötsligt en gemensam fiende och relationerna över landskaps-gränsen har rubbats. Under våra möten jublas det gemensamt när Karlskrona släpper in mål, och om man ser video-klippet från OIK-Pantern igår så hör man var Olofströmarnas sympatier ligger.

Vidare kom det idag en kommentar här i bloggen (läs mer här) från Jean-Pierre; "Besviken. Inte ett ord om att 13 man ur laxarna support var och förstärkte Brigaden under matchen igår :) Yes, ni hörde rätt, vi hejjade på TAIF. Gamla GOISare vänder sig i graven..". Det tro fan de vänder sig i graven, det hade jag också gjort om jag varit i deras läge. Det påminner om förra säsongen när det stod Karlskronabor i Örebroklacken enbart för att bevisa sitt hat mot TAIF. För mig är det svårt att förstå hur man ställer sig och hejar på ett annat lag på det viset, och något jag nog inte skulle få för mig att göra.

Dock vill jag i all fall påpeka att jag hatar Växjö Lakers eftersom de har fått mig att sympatisera med Troja vid vissa svaga ögonblick.


Kommentarer
Postat av: Macke Lenhovda

Apropå hat och att vända sig i graven, är det inte för trevligt att se den där Taiftröjan på hockeysverige.se:s startsida. Trots spel i KHK och numera som 7:e back i Växjö så har väl ändå Macke lite grönvita sympatier med hela släkten i Dackehallen vanligtvis. Den ligger dessyutom precis på tidigare bloggarens plats i rutan vilket visar på stor humor av hans fd. kollegor.

2009-12-10 @ 14:25:27
Postat av: Peter Carlsson

Från Enestubbes blogg:

"Min KHK-spion ringde tidigare.

I förmiddags hade han spankulerat omkring i centrala Karlskrona och lyssnat till följande dialog mellan två män iklädda KHK-halsdukar.

– Det känns som om Kauhaukau förlorat minst en MILJON matcher nu, klagade den ene.

– Ja, en känner sig alldeles MATT, svarade den andre."

2009-12-10 @ 18:41:16
Postat av: Sigge

Att hålla på andra lag finns det även folk i Tingsryd som gör, rätta mig om jag har fel men är det inte Brigadens ordförande som syns på bild i derbyt mellan KHK och KRIF för ett par år sedan

2009-12-10 @ 19:44:51
Postat av: Sigge

Att hålla på andra lag finns det även folk i Tingsryd som gör, rätta mig om jag har fel men är det inte Brigadens ordförande som syns på bild i derbyt mellan KHK och KRIF för ett par år sedan



http://sydostran.se/index.62655---1.html?page=2

2009-12-10 @ 19:46:02
Postat av: 1923

Haha. Som sagt, inget jag skulle göra i alla fall...

2009-12-10 @ 20:07:48
URL: http://nittontjugotre.blogg.se/
Postat av: Gorillan

Håller Jonte verkligen på KRIF i den matchen? Så vitt jag kan se så håller han upp en TAIF halsduk....



Men alldeles oavsett så är det väl en viss skillnad på att "hålla på" lag i andra serier (högre/lägre) och att hålla på lag som spelar i samma serie, alternativt att som KHK-fansen, komma till Dacke och stå i Örebros klack ENBART för att man hatar Tingsryd. I dylika fall bör man seriöst överväga om man inte ska lägga av med att gå på hockey överhuvudtaget eftersom man har totalt fel fokus på sitt hockeyintresse.

2009-12-10 @ 23:37:16
Postat av: Sigge

Njae jag vet inte riktigt om de TAIFare som var på den matchen var där för att hålla på KRIF. De buade mest när LArry Pilut eller Anders Åkesson hade pucken samt sjöng diverse sånger om att Larry borde köpa en rullator....

2009-12-10 @ 23:44:06
Postat av: Jean-Pierre

Den gamla fiendeskapen mellan Mörrum och TAIF, den är inte vad den har varit. Vi GOISare är helt övertygade om att ni kommer gå upp i allsvenskan i år och efter degraderingen till tvåan så blev KHK den nya fienden. Dessutom har min bror spelat tre år för TAIF så jag är inte oäven att sympatisera med den "gröna saken".



Din fiendes fiende är din vän.

2009-12-11 @ 04:13:26
Postat av: Limma

Vem minns inte när vi åkte 25 man till Mörrum en fredagskväll... o nej, TAIF var inte där.

2009-12-11 @ 11:07:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0